Yengeçli Erişte (Noodle) (Pad Thai Sai Poo)

Malzemeler; 

200 gram Wai Wai Pirinç Makarnası
150 gram yengeç eti
Suda ıslatılmış (tohumları çıkarılmış) 4 adet kuru çişi
6-7 adet arpacık soğanı
9 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Pad Thai Sosu
2-3 yemek kaşığı bitkisel yağ
Küçük parçalar halinde kesilmiş 1/4 fincan sert tofu
100 gram fasulye filizi
3-4 sap Çin Frenk soğanı (yaklaşık 2,5m uzunluğunda kesilmiş)
Tiger bitkisi yaprağı, limon
Su

Pişirme Şekli;

1. Wai Wai Pirinç Makarnasıyumuşayana kadar suda ıslatın. Sonra pirinç eriştesini süzün ve kenara koyun
2. Kuru çiliyi ince ince dövün. Arpacık soğanlarını ekleyin ve ince ince dövün.
3. Pişirme yağını kızartma tavasına dökün. Yağ ısındığında ince ince dövülmüş çili ve arpacık soğanlarını ilave edin ve kokusu gelene kadar kavurun. Yengeç etini ekleyin ve iyice karıştırın.
4. "Pantainorasingh" Pad Thai Sosu ve Sriracha Çili Sosu ile tatlandırın. İyice karıştırın. Tavayı ateşten alın ve kenara koyun.
5. Tavaya biraz yağ koyun. Tofuları koyun ve altın kahverengi olana kadar kızartın. Pirinç eriştesini ve suyu ekleyin. Pirinç eriştesi yumuşayana kadar karıştırın.
6. Pirin eriştesine 4. madde de belirtilen çeşni sosunu ilave edin ve iyice karıştırın. Fasulye filizi ve Çin Frenk soğanını ekleyip iyice karıştırın.
7. Karışımı servis tabağına koyun ve süsleyin. Daha lezzetli olması için üzerine çeşni sosu dökün. Taze fasulye filizi, tiger bitkisi yaprakları ve limon ile servis edin.

Not;

* Yengeç ya da karides gibi dilediğiniz eti kullanabilirsiniz.
* Eriştenin yumuşak fakat hamur gibi olmaması için malzemeleri eklemeden önce erişteyi yumuşayana kadar kavurun. Sonra eriştenin malzemelerle hemen karışması için hızlı bir şekilde karıştırın.


Ürünler;   





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder