Marka Temsilcilerimiz






ÖZLEM MEKİK KİMDİR ?

1981 yılının temmuz ayında İstanbul’da dünyaya gelen Özlem MEKİK, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme Bölümünde tamamlamıştır.

Sürekli eğitim ve öğrenmenin önemine inanan Özlem MEKİK yurtiçinde ve yurtdışında restoran, servis yönetimi ve kalitesi, gıda hijyeni ve turizm pazarlaması konularında eğitimler aldıktan sonra, turizm sektörünün seyahat işletmeciliği de dahil olmak üzere her kademesinde çeşitli görevler üstlenmiştir. Çocuk yaşlardan bu yana en büyük sevdası olan restorancılık üzerinde yoğunlaşarak kariyerini bu alana yönlendirme kararı almıştır.

Türkiye’nin önde gelen gıda firmalarından birinde, Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Özlem MEKİK, aldığı terfi ile aynı firmada Operasyon Müdürlüğü görevini başarıyla yürütürken çeşitli franchise işletmeciliği programlarını da tamamlamış ve firmanın Franchise Grup Müdür Yardımcısı görevini üstlenmiştir. Ardından dünya markası gıda zincirlerinde çeşitli pozisyonlarda görev almıştır.

Profesyonel hayatında hızlı yükselen başarı grafiğini; durmak bilmeyen öğrenme isteğine borçlu olduğunu söyleyen Özlem MEKİK, aldığı eğitimlerle restoran zincirlerine gıdaüretimi ve hijyeni, restoran yönetimi ve kurumsallaşma konularında danışmanlık yapmakta olup, sektörel birçok konu başlığında eğitmen olarak dışarıdan birçok firmaya da hizmet vermektedir.

2004 yılında, eğlence ve gıda sektörüne farklı bir anlayış getirmek için, tüm deneyimlerini aktardığı bir işletmeyi kurma hayaliyle restoran ve eğlence hayatına giriş yapmış, son yılların en popüler mekânlarından biri olan Ziyade Fasıl’ı sektöre kazandırmıştır. fasıl ve eğlence dendiğinde ilk akla gelen marka olan Ziyade Fasıl ile birçok başarıya imza atan ünlü işletmeci, mutfakta ki yeteneğini restoranı sayesinde geliştirmiş, farklı mutfaklara olan merakını aldığı eğitimler ve yaptığı araştırmalar ile pekiştirmiştir.

Özlem MEKİK kariyerine Ziyade Fasıl yönetici ortağı olarak devam etmekte olup birçok restoranın kuruluş aşamasında konsept ve menü oluşturulması konularında danışmanlık yapmakta, mutfak ve servis personel eğitimi vermekte, üniversitelerin gastronomi bölümünde çeşitli eğitim programlarında aktif olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Lezzet Markaları Derneği Başkan Yardımcısı olan Özlem MEKİK, Milliyet Gazetesi Lezzet eki vewww.magazinkolik.com’da köşe yazarlığı; Klass Magazin ve Sofra dergilerinde yemek yazarlığı yapmaktadır. Yakın zamanda takipçileriyle buluşturmayı düşündüğü Zamane Lezzetleri adlı günümüz lezzetlerinden oluşan yemek kitabı ile ilgili çalışmaları da devam etmektedir.


AYVAZ AKBACAK KİMDİR ?

1979 Tokat doğumlu. Orta öğrenimini bitirdikten sonra geldiği İstanbul’da hem okumak hem de oyuncu olmaktı hedefi. Girmiş olduğu Yiyecek -İçecek sektöründe yemek yapmayı daha çok sevdi ve İstanbul’un bir çok Otel ve Restoranlarında çalışmaya başladı. Türkiye’de ki yemek kültürünün yetersiz kaldığını düşünerek, Yabancı şeflerden özel eğitimler aldı ve kendileri ile çalışma fırsatı buldu. Bu süre içerisinde çoğu ünlü Otel ve restoranların yöneticiliğini yaptı ve Türkiye ‘de konsept restoranlar açarak Dünya mutfağının tanıtımını sağladı. Aynı zamanda Milli takımda yer alıp yurtdışında ki zorlu arenalarda ülkemizi temsil ederek 5 yılda bir düzenlenen "İKA” olimpiyatlarında Dünyanın en iyi şeflerinin yarıştığı yarışmada Dünya 3.’sü ve 4.’ sü oldu. 8 yıl önce tanıştığı Dr. Ender Saraç ile "Sağlıklı Yemekler” konsepti için çalışmalara başladı. Tüm yemeklerin sağlıklısının da olabileceğini kanıtlayarak diyetisyen, doktor ve bir şef olarak Türkiye’de bir ilke imza atarak "İlaç Gibi Yemekler” adı altında kitabı çıktı. Arkasından gelen Televizyon Programında görsel medya da bunların çalışmalarına devam etti. Gazeteci yazar Ece Vahapoğlu ile 60 günde "İdeal Mutfak” adı altında bir kitap daha yaptı.