Ananaslı Doldurulmuş Tavuk Kanadı (Peek Gai Sord Sai Sapparod)

Malzemeler; 

500 Gram kemiksiz tavuk kanadı (yaklaşık 6 kanat)
1 fincan kıyılmış tavuk
1//4 fincan yengeç eti
2 çay kaşığı ince dövülmüş kişniş kökü, sarımsak ve biber
1 yemek kaşığı çeşni sosu
1 çay kaşığı "Pantainorasingh" Susam Yağı
1/2 çay kaşığı şeker
1/2 fincan ananas (küçük küpler şeklinde doğranmış)
1 yumurta
1 fincan ekmek kırıntısı
1-2 yemek kaşığı terayağı
2 fincan bitkisel yağ
İstediğiniz şekilde kesilmiş ananas

Pişirme Şekli;

1. Kıyılmış tavuğu, yengeç etini, kişniş kökünü, sarımsağı, biberi ve küp kesilmiş ananası karıştırın. Çeşni sosu, susam yağı ve şeker ile tatlandırıp iyice karıştırın.
2. Tavuk kanatlarının kemiklerini çıkarın. 1. madde de anlatılan karışımı kanatların içine doldurun.
3. Doldurulmuş kanatları tabağa yerleştirin ve iyice pişene kadar düdüklü tencerede buğulayın. Tabağı alın ve kenara koyun.
4. Kızartma tavasının içinde yağı ısıtın. Buğulanmış tavuk kanatlarını ekmek kırıntısına bulamadan önce hafifçe çırpılmış yumurtaya batırın. Ardından tavaya koyun ve çıtır çıtır, altın kahverengi olana kadar kızartın. Kanatları tavadan alın fazla yağı süzün ve kenara koyun.
5. Tereyağı tavaya koyun. Eridikten sonra ananasları ekleyin. Ananaslar ateş kahvesi olunca alın. Doldurulmuş tavuk kanatlarını tabağa yerleştirin. Teryağında kızartılan ananaslar ile süsleyin. "Pantainorasingh" Acı & Baharatlı Tatlı Çili Sosu, Spring Roll için Tatlandırılmış Çili Sosu ve Sriracha Çili Sosu ile servis edin.



Ürünler;
   




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder