Güllaç

Güllaç

3 l süt yeterli miktarda ( 1 kg ±) şeker ile karıştırılarak kaynatılır. Sütün ılık hale gelmesi beklenir. Tepsiye yerleştirilen her güllaç yaprağı ılık duruma gelmiş süt ile tek tek ıslatılır. 2-3 yaprakta bir dövülmüş ceviz, fındık, fıstık veya badem serpiştirilir.

Pişirme Şekli;

3 l süt yeterli miktarda (1 kg ±) şeker ile karıştırılarak kaynatılır. Sütün ılık hale gelmesi beklenir. Tepsiye yerleştirilen her güllaç yaprağı ılık duruma gelmiş süt ile tek tek ıslatılır. 2-3 yaprakta bir dövülmüş ceviz, fındık, fıstık veya badem serpiştirilir.
Güllaç yaprakları bittiğinde, kalan süt güllacın üzerine dökülür.
Hazırlanan güllaç buzdolabında veya serin bir yerde yarım saat bekletilir. Arzuya göre, hazırlanan güllacın üzerine dövülmüş fındık, fıstık veya badem ilave edilebilir. Ayrıca istenirse gülsuyu da eklenebilir.

























Hiç yorum yok :

Yorum Gönder