İstanbul Tatlısı


Malzemeler; 

1000 g un
150 g Hindistan cevizi tozu
15 g maya
10 adet yumurta
300 g alba
200 g sıvı yağ
30 g kabartma tozu
1 yemek kaşığı Krater portakal sos

Şurup İçin Malzemeler;

1000 g toz şeker
1000 g su
½ adet limon suyu
Hepsi bir arada kaynatılır.

Pişirme Şekli;

1- Öncelikle unun ortası havuz gibi açılır, maya biraz su ile yumuşatılır, bütün malzemeler katılıp, hepsi bir arada yoğrulur. Buzdolabında en az ½ saat bekletilir.
2- Hamura küçük simit şekli verilir ve mermer tezgah üstünde dizilmiş şekilde biriktirilir.
3- Üstlerine fırça ile yumurta beyazı iyice sürülür.
4- Yumurta kurumadan üstlerine hemen bol pirinç fıstık serpilir. (İsteğe göre fındık-badem olabilir.)
5- Mermer tezgahtan alınan simitler, tabanı, eritilmemiş Alba ile yağlanmış baklava tepsisine belirli aralıklarla yerleştirilir ve simitlerin orta boşluk bölümlerine sıkma torbası ile tane portakallı dolgu ile doldurulur. Ilık yerde yaklaşık ½ saat mayaya gelmesi beklenir. Daha sonra 180 C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
6- Fırından çıkarılan ürün üzerine hemen kaynamakta olan şurup dökülür.
7- Çeşit üzerine fındık, fıstık vs. kullanılmadan sade olarak yapımı düşünüldüğünde hamur üstüne iki defa sarı yumurta sürülmeli.



Ürünler;

   























Hiç yorum yok :

Yorum Gönder