Kestane Kebap Puding & Kestane Makaron


Malzemeler
1) 3 yemek kaşığı Naturelka Kestane Unu
2) 1 litre süt
3) 2 yemek kaşığı nişasta
4) 1 su bardağı toz şeker
5) 1 yumurta
6) 1 paket krema
7) 1 paket vanilin
8) 6 adet kestane şekeri



Yapılışı

1) Krema ve vanilin hariç diğer malzemeleri tencereye
   alıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana dek
   pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın.

2) İlk sıcağı çıkınca krema ve vanilin ekleyip iyice çırpın
    Bardak veya kaselere doldurup buzdolabında soğumaya bırakın.
3) Afiyet olsun.

Malzemeler
1) 50 gr Naturelka Kestane Unu
2) 30 gr toz şeker
3) 75 gr yumurta akı (1 gün önceden oda ısısında bekletilmiş)
4) 50 gr pudra şekeri (nişastasız, doğal şeker)
5) 50 gr badem unu (toz badem)
6) 50 gr süt kreması
7) 6 adet kestane şekeri





Yapılışı

2 adet fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Krema sıkma torbasına yuvarlak uçlu duy takıp bekletin.
Pudra şekeri, badem ve Naturelka kestane ununu kesici bıçak uçlu mutfak robotunda aralıklarla
çalıştırarak karışıtırın ve 2 kere tel süzgeçten geçirin. Yumurta aklarını mikserin düşük devrinde
köpük gibi olana kadar çırpıp bir fiske tuz ilave edip mikserin devrini yükseltin. 1 dakikaya yayarak toz şeker ilave edip, aklar sert köpük haline gelene kadar çırpın. Toz karışımı 3 kerede aklara ilave edin ve alttan üste doğru katlayarak, spatula ile karışıtırın. Hamuru krema torbasına aktarıp aralarında 2 cm aralık kalacak şekilde 3 cm çapında tepsilere sıkın. Tepsileri 2 kere sert bir zemine vurun ve en az 30 dk. kurabiyelerin üzeri kabuk tutana kadar nemsiz, 6 rüzgarsız bir yerde bekletin. Fırını önceden 160°C’de fanlı olarak ısıtın. Isınan fırına ilk tepsiyi koyun ve fanı kapatın. 8-10 dk. arası kurabiyeler kabukları sert ama kırılgan, içleri de nemini kaybetmeden fırından alıp tamamen soğuduktan sonra tepsiden alın. Arası için süt kremasını kestane şekeri püresi ile çırpın ve kestane şekeri parçaları ekleyin arasına sürüp makaronları birleştirin. Afiyet olsun!


Sipariş vermek için TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder