Kuşkonmazlı Orecchiette

Malzemeler; 

- 1 paket Guiseppe Coco Orecchiette Makarna
- 300 gr. Sabena Donuk Kuşkonmaz
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı acı Meksika biber
- 50 ml. zeytinyağı
- 200 ml. krema
- 70 gr. toz Parmesan Peyniri
- 2 kaşık Amoy Pirinç Sirkesi

Pişirme Şekli;

- Makarnayı 14-17 dakika arasında dilediğiniz sertlikte haşlayın. Bu sırada kuşkonmazların odunsu uçlarını kesin. Kalan kısımlarını yaklaşık 2cm boyunda dilimleyin.
- Sarımsakların üzerine bıçağınızla vurun, çatlasınlar ancak dağılmasınlar.
- Meksika biberini çok ince doğrayın.
- Geniş bir tavada, zeytinyağında sarımsakları kavurmaya başlayın. Meksika biberlerini ilave edin. Yakmadan yaklaşık 1 dakika kavurun. 
- Dilimlediğiniz kuşkonmazları ekleyin. Üzerine yaklaşık yarım bardak makarnanın suyundan ilave ederek kapak kapalı şekilde kuşkonmazlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3 dakika pişirin. 
- Kapağı kaldırın ve eğer sıvı kaldıysa buharlaşmasını sağlayın.
- Kremayı ekleyin ve hafif çektirin. Parmesan peynirini ekleyin.
- Haşladığınız makarnayı sosa ekleyerek güzelce karıştırın. Sosun yoğunluğunu ateş üzerinde makarnanın suyundan ekleyerek ayarlayın.
- Dilediğiniz kadar Parmesan peyniri ve karabiber ile servis edin.



Ürünler;










           

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder