Kızarmış Karışık Yengeç (Poo Tuai)

Malzemeler; 

1/2 fincan yengeç eti
1/2 fincan doğranmış karides eti
1/2 fincan ince çekilmiş dana eti
1 çay kaşığı, ince dövülmüş kişniş kökü, sarımsak ve biber
2 çay kaşığı çeşni sosu
2 yemek kaşığı "Pantainorasingh" İstiridye Sosu
Kızarmış sarımsak
Süslemek için kişniş
"Pantainorasingh" Hoi Sin Sosu

Pişirme Şekli;

1. Yengeç, karides ve dana etini karıştırın. Kişniş kökü, sarımsak ve biber ekleyin. Çeşni sosu ve "Pantainorasingh" İstiridye Sosu ile tatlandırın. İyice birleşene kadar karıştırın.

2. Kaseye koyun ya da büyük parçalar halinde şekillendirin.

3. Buğulanmış yengeç eti, kızarmış sarımsak ve kişniş ile süslenmiş servis tabağına koyun. Tabağın üzerine "Pantainorasingh" Hoi Sin Sosu dökün ve servis edin.

Not;

* 2-3 kişilik.
* Hoi Sin Sosu et suyu yada dip sos olarak kullanılabilir.
* Yemeğin kıvamı çok sert olabileceği için çok uzun süre buğulamayın.

       

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder