Yufkada Fırında Levrek


Malzemeler; 

1 adet fileto kesim levrek
½ yufka
2 g susam
30 g mantar
5 g domates
1 g taze soğan
2 g limon
1 g dereotu
2 g kapari
Tuz
Karabiber

Pişirme Şekli;

1.Levrek temizlenir.
2.Mantar,domates,soğan,dereotu ve kapari sotelenir.
3.1 adet yufka açılır.
4.Dikdörtgen şeklinde kesilir.
5.Balığın bir filetosu içerisine konulur ve hazırlanan karışım içine konulur.
6.Diğer fileto da üzerine kapatılır.
7.Daha sonra yufka tamamen balığa sarılır ve kenarları kapatılır.
8.Yumurta sarısı ve susam üzerine sürülerek 180 derecede önceden ısıltılmış fırında 8-9 dakika pişirilir.
9.Yanında patates püresi ve roka salatası ile servis edilir.













Hiç yorum yok :

Yorum Gönder