Yaban Mantarlar ve Madeira Soslu Magret de Canard

Malzemeler; 

1 adet Magret de Canard
1/5 paket Atkins&Potts Yaban Mantarlar ve Madeira Sos
2 adet Taze Patates
90 gram Fransız Fasulyesi
10 gram Arpacık Soğan
40 gram Tereyağ
10 ml Zeytinyağı
Tuz
Buz

Pişirme Şekli;

1.Patatesler mandolin yardımı ile incecik halkalar halinde kabuklu olarak dilimlenir.
2.Sonrasında tereyağın 25 gramı eritilerek bir tutam tuz ile marine edilir.
3.Rims (halka kalıp) içerisine tek tek yatay olarak dizilir.
4.175 C ısınmış fırında 10 dakika kadar pişirilir.
5.Fasulyeler ayıklanıp kaynar suda aldante pişirilir buzlu suda şoklama yapılarak soğutulur.
6.Kısık ateşte yapışmaz tava üzerine ördek deri kısmı konularak hiç yağ koymadan çıtırlaşıncaya kadar pişirilir.
7.Pişme derecesine göre sıcak fırına konularak istenilen pişme derecesine ulaşıncaya kadar pişirilir.
8.Arpacık soğanlar incecik doğranıp zeytinyağında sotelenir ve içerisine fasulyeler konur.
9.Beraber sotelenince tereyağ ve tuz tatlandırılır.Sos ısıtılarak ördek dilimlenir.

Not;

Fırından ördek çıkınca 2 ile 4 dakika arasında dinlendirin.Böylelikle tabağa suyunu bırakmaz.












Ürünler;


















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder