Patlıcanlı Tavuklu Hünkar Çorbası

Malzemeler; 

3 adaet patlıcan
Yarım tavuk
200 gram konserve mantar
150 gram krema
150 gram un
100 ml sıvı yağ
75 gram tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber

Pişirme Şekli;

1.Patlıcanlar közlenir.
2.Daha sonra bıçakla doğranır.
3.Un ayçiçeği yağı ile tencerede pembeleşinceye kadar kavrulur suda haşlanan tavuk suyu tencereye boşaltılır.(Tavuk suyu soğuk olsun sıcak olursa topaklanma yapar).
4.Doğranan patlıcanlar haşlanmış tavuklar ve mantarlar da üzerine eklenir.
5.Sonra krema,tuz,karabiber ilave edilir ve 10 dakika kaynatılır.
6.Servise hazır hale gelen çorbanın üzerine kırmızı yap ilave edilerek servis edilir.













Hiç yorum yok :

Yorum Gönder