Tütsülenmiş Deniz Mahsullü Paccheri Makarna (4 Kişilik)

Malzemeler; 

- 1 paket Guiseppe Coco Paccheri Makarna
- 1 bardak temel domates sos
- ¼ çay kaşığı La Chinata Tütsülenmiş Paprika Acı Biber
- 1 kaşık Dolco Kapari 
- 20-25 gr. Cornish Deniz Tuzu
- 20 adet 16/20 kabuksuz, temizlenmiş Karides
- 20 adet midye eti
- 5 adet temizlenmiş, yarım santim boyunda dilimlenmiş bebek kalamar
- ¼ ince kıyılmış demet maydanoz

Pişirme Şekli;

1. Yaklaşık 5 lt. suyu makarnayı haşlamak için ocağa koyun. Kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca kapağı kaldırıp tuzu ekleyin. Su kaynamadan tuz eklenmemeli. 25 gr. tuz (litre başına 5 gram tuz öngörülür) fazla gibi gözükse de makarna süzüldüğünde tuz da gidecektir. Makarna suyunun deniz suyundan biraz daha az tuzlu olması gerekir.
2. Karidesleri dört parça halinde dilimleyin. Kalamarları 1 cm. kalınlığında halkalar olarak dilimleyin.
3. Makarnayı  yaklaşık 10 dakika haşlayın. Makarnanın piştiğini kontrol etmek için diklemesine kesin, ortadaki beyaz harenin (pişmemiş kısmının) çok ince, hemen hemen kaybolmuş olması gerekmektedir.
4. Kalamarı az zeytinyağında soteleyin. Midyeleri ekleyin ve çok az soteledikten sonra temel domates sosunu ekleyin. Sos hafif kaynayama başlayınca karidesleri ekleyip sos içinde yaklaşık 3 dakika tıkırdatın. Karides uzun süre pişerse lastik gibi olacaktır bu sebeple çok pişirmemeye dikkat edilmeli. 
5. La Chinata tütsülenmiş paprikayı ve Dolco kapariyi ekleyip karıştırın. Tuz karabiber ile gerektiği kadar çeşnilendirin.
6. Haşlanan makarnanın suyundan yarım bardak kadar ayırın ve makarnayı süzün. Makarnayı sosa ekleyin, iyice karışmasını sağlayın. Gerekiyorsa ayırdığınız makarna suyundan çok az ekleyerek sosun kıvamını ayarlayın.
7. Tabaklayarak ince kıyılmış maydanoz ile servis edin. Kıyılmış taze tarhun da çok yakışacaktır. Taze bir esinti katmak için yanında bir dilim limon ile de servis edebilirsiniz.




Ürünler;


          







           


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder