Bolognese Dolgulu Paccher

Malzemeler; 

- 1 paket Guiseppe Coco Paccheri Makarna
- 1 adet ince kıyılmış soğan
- 1 kg. dana kıyma
- 800 gr. konserve doğranmış domates
- 4 kaşık domates salçası
- 50 gr. tereyağı
- 3 kaşık un
- Muskat - Opsiyonel
- 600 ml. süt
- 100 gr. rende Parmesan
- 200 gr. rende Mozarella Peyniri (Blok)

Pişirme Şekli;

- Soğanları yumuşayıp şeffaf oluncaya kadar kavurun. 
- Kıymayı ekleyip, 6-8 dakika kavurun. Domates salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurmaya devam edin. 
- Doğranmış domatesleri ekle, 1-1.5 saat üzeri açık olarak çok kısık ateşte tıkırdat. Ara sıra dibinin tutmaması için karıştır. Çok hızlı su kaybederse, ateş çok yüksek demektir. Çok az kaynar su ekleyerek (Mümkünse et suyu) karıştır ve kısık ateşte tıkırdatmaya devam et. Bolognese sos bol etli, et aromalı ve yoğun olmalı kesinlikle sıvı ve yoğun domates tadında olmamalıdır. Et aromasının ortaya çıkması için kısık ateşte uzun süre pişmesi çok önemlidir. 
- Makarnaları kaynayan tuzlu suda yaklaşık 14 dakika Al Dente haşla. Süz ve hafif yağlayarak yapışmasını engelle. 
- Makarnalar haşlanırken beşamel sos yapımına başla. Tereyağını eritip unu yakmamaya dikkat ederek kavur. Rengi amber rengine yaklaşınca soğuk sütü ekleyerek topaklanmaması için çırpma teli ile sürekli çırp.
Sos zaman içerisinde yoğunlaşacaktır. Muhallebi kıvamından biraz daha yoğunlaşınca ocaktan alıp içine Mozarella peynirin bir kısmını (yaklaşık 1 avuç) ekleyip karıştır.
- Fırın tepsisine dik olarak yerleştirdiğin Paccheri makarnaların üzerine Bolognese sosu dök. Sosun makarnaların dışına taşması çok önemli değil ancak tüp şeklindeki makarnaların içerisine yeterince sos aldıklarından emin olun. 
- En üstüne beşamel sosu dök. Üzerine peynirleri serpiştirerek 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişir. 
- Akdeniz salatası ile servis et.




Ürünler;










           

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder