Mezzi Paccheri

Malzemeler;

• 70 gr Pasta Cocco Mezzi Paccheri

Mürekkep Balığı İçin;

• 300 gr mürekkep balığı (supya)
• 1 gr taze acı kırmızı biber
• 40 gr soğan
• 30 gr kereviz sapı
• 3 gr sarımsak
• 10 gr domates salçası
• 5 gr maydanoz
• 60 gr beyaz şarap
• 10 gr siyah mürekkepbalığı mürekkebi
• 120 gr sebze suyu

• 10 gr deniz tuzu
• 15 gr ekstra sızma zeytinyağı

Sarımsak kreması için;

• 30 gr diş sarımsak
• 100 gr süt
• 30 gr sebze suyu
• 10 gr ekstra sızma zeytinyağı

Sosu için;

• 5 gr ince dilimlenmiş sarımsak
• 10 gr taze soğan
• 5 gr taze ince dilimlenmiş kırmızı biber
• 50 gr sarımsak kreması
• 5 gr doğranmış maydanoz
• 10 gr ekstra sızma zeytinyağı

Ekmek kırıntısı için;

• 30 gr beyaz ekmek
• 5 gr güneşte kurutulmuş domates
• 10 gr ekstra sızma zeytinyağı

Sunum için;

• 120 gr bütün büyük karides
• 8 gr bottarga (kefal yumurtası)

Pişirme Şekli;

Mürekkep Balığının Hazırlanışı:Mürekkep balığı yıkanır ve küp şeklinde kesilir. Ardından soğan ve kereviz kıyılır; kırmızı biber ve sarımsak ince ince doğranır. Sebzeler güveç içerisinde birkaç dakika kaynatılır ve mürekkep balığı eklenir. Tüm malzeme 5 dakikadan biraz daha fazla pişirilir. Kalamar mürekkebi biraz beyaz şarapla beraber eritilir. Pişen malzemeler güveçten alındıktan sonra, şarabın geri kalanı ile güvecin içerisindeki yemek kalıntıları kazınır. Şarap buharlaştığında domates salçası ve mürekkep eklenir, iyice karıştırılır. Ardından sebze suyu eklenir ve blender ile pürüzsüzleşene kadar karıştırılır.

Sarımsak Kreması Hazırlanışı:Diş sarımsaklar kabuğuyla birlikte soğuk suda, güveç içerisinde, 3 defa kaynatılır. Üçüncü kaynamadan sonra sarımsaklara süt ilave edilir ve birlikte kaynatılır. Sarımsaklar iyice piştiğinde, kabukları alınır ve içerisine sebze suyu ve zeytinyağı ilave edilir. Malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile çekilir.

Sosun Hazırlanışı: Makarna güveci içerisinde sarımsak, taze soğan ve kırmızı biber zeytinyağı ile birlikte sotelenir. Sonra içerisine sarımsak kreması eklenir. Pasta Cocco Mezzi Paccheri tuzlu suda al dente kıvama gelene kadar kaynatılır. Makarna sos güvecine dökülür, temizlenmiş büyük karides kuyrukları eklenir, beraber iyice karıştırılır.

Sunumun Hazırlanışı:Tabağa önce dilimlenmiş mürekkep balığı alınır, üzerine makarna ve karidesler görülecek şekilde tabağa konur, garnitür ekmek kırıntısı ve bottarga ile süslenerek servis edilir.




Ürünler;







           

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder