Panang Körili Nehir Karidesi (Panang Gung Mae Nam)

Malzemeler; 

600 gram nehir karidesi (yaklaşık 3 karides)
2 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Panang Köri Ezmesi
1 fincan Hindistan Cevizi Sütü (1/2 fincan hindistan cevizi sütü tozunu 1/2 fincan su ile karıştırın)
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
1 çay kaşığı "Pantainorasingh" Balık Sosu
1 yemek kaşığı hurma şekeri
1 yemek kaşığı ince doğranmış kafir misket limonu yaprağı
Küçük dikdörtgen parçalar halinde kesilmiş 1/2 kırmızı biber
2 demet tatlı fesleğen yaprağı

Pişirme Şekli;

1. Karidesleri ızgarada iyice pişirin ve ikiye kesin.
2. Bir kızartma tavasında yağı ısıtın. "Pantainorasingh" Panang Köri Ezmesini ekleyin ve kokusu gelene kadar kavurun.
3. Hindistan cevizi sütünü yavaşça karışımın üzerine dökün ve kokusu gelene kadar pişirin. "Pantainorasingh" Balık Sosu ve hindistan cevizi şekeri ile lezzetlendirin. İstediğiniz şekilde çeşnilendirin. Izgara edilmiş karidesleri ilave edin ve iyice karıştırın.
4. Doğranmış kafir misket limonu yaprakları, kırmızı biber ve tatlı fesleğen yaprakları ile süslenmiş tabağa köriyi koyun. Sıcak servis edin.

Not;

* 2-3 kişilik.
* Karides çok sert ve yapışkan olacağından çok fazla pişirilmemelidir.
* Farklı renklerde tatlı biber, domates, havuç, tatlı fesleğen vs. gibi sebzelerle tatlandırın.

Ürünler;      





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder