Sarımsaklı Biber Sos ile Midye


Malzemeler; 

500 g Taze Vongole
25 g Sarımsak
50 ml Sızma Zeytinyağı
100 ml Toschi Beyaz Şarap Sirkesi
50 g Tereyağ
75 ml Thai Pride Chili Garlic Sos
5 dal Taze Kişniş
3 dal Taze Soğan
Tuz
Beyaz Biber
3 adet İnce Dilim Kızarmış Baget Ekmeği

Pişirme Şekli;

1.Kum midyeler minimum 6 saat önceden yıkandıktan sonra temiz tuzlu suda dinlendirilir.
2.Tamamen temizlendikten sonra julyen doğranmış sarımsak ile zeytinyağında sotelenir.
3.Beyaz şarap sirkesi eklenip tavanın ağzı kapatılır.
4.Hafif su oranı azalınca içerisine tereyağ,tuz ve Thai Pride Chili Garlic Sos eklenir.
5.Midyelerin pişme süresi yaklaşık 5 ile 7 dakika arasıdır.
6.Sonrasında ayıklanan kişnişler ve julyen doğranan taze soğan ile servis edilir.
7.Ekmek ile sonlandırılır.

Not;

Tüm vongelelerin pişirildikten sonra ağızları açılmış olmalıdır.








Ürünler;

    




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder