Chili Con Carne (8 Kişilik)

Malzemeler; 


 - 500 gr. yağsız dana kıyma
- 400 gr. Dolco meksika fasulyesi
- 2 x 400 konserve doğranmış domates
- 2 çorba kaşığı De Nigris balzamik sirke
- 1 çorba kaşığı Antina Cantina fajita baharatı
- 1 çay kaşığı La Chinata tütsülenmiş paprika tatlı
- 1 çay kaşığı Lousiana acı toz cayanne chili biber
- 1 paket Poco Loco Tako Kabuğu
- 1 adet Poco Loco Guacamole Dip Sos
- 1 adet Poco Loco Ekşi Krema Sos
- 1 adet Poco Loco Cheddar Cheese Sos
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş ince doğranmış sarımsak
- 2 adet doğranmış kereviz sapı
- 2 adet doğranmış kırmızı Kaliforniya Biber
- 1 adet doğranmış havuç
- 1 adet doğranmış kuru Arnavut biber
- 2 adet doğranmış kırmızı acı Meksika biberi

Pişirme Şekli;

1.Soğanları yemeklik doğrayın.
2.Kereviz sap,havuç çekirdekleri çıkartılmış dolmalık biberleri küçük küpler şeklinde doğrayın.
3.Sarımsağı ince olarak kıyın.
4.Kırmızı meksika biberi ve Arnavut biberinin tohumlarını ayıklayın ve ince bir şekilde kıyın.
5.Büyükçe bir tencerede soğanı terletin.
6.Kereviz,havuç,sarımsak ve biberleri ekleyin.
7.Biraz yumuşadıktan sonra kıymayı kavurun.
8.Kuru baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin.
9.Konserve domatesleri suyu ile birlikte ekleyip karıştırın.
10.1 adet 400 gr'lık konserve kutusunu su ile doldurup tencereye ekleyin.
11.Süzdüğünüz ve sudan geçirdiğiniz Meksika fasulyelerini ekleyin.
12.Tuz karabiber ile lezzetlendirip sirkeyi ekleyin.
13.Kapağı hafif aralık,suyunu iyi çekinceye kadar yaklaşık 45 dk.kısık ateşte pişirin.
14.Poco Loco Taco kabuklarını fırında yaklaşık 5 dakika ısıtın.
15.Poco Loco Taco kabuklarının içinde ince doğranmış iceberg marul ve tercihiniz olan Ekşi Krema,Guacamole veya Cheddar sosları servis edin.
16.Basmati pirinci ile yapılmış bir pilav üzerinde,Nacho veya Tortilla cipsleri ile birlikte servis edebilirsiniz.



Ürünler;

      

      


   


         





1 yorum :

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil