Suki Soslu Sote Edilmiş Mavi Yengeç (Poo Ma Pad Suki)

Malzemeler; 

400 gram buğulanmış ve parçalara ayrılmış mavi yengeç (iki yengeç)
5-6 yaprak parçalanmış Çin lahanası yaprağı
5-6 sap yeşil Tayvan hardalı 100 gram ıslatıp yumuşatılmış fasulye şehriyesi
2 yumurta
1/2 fincan "Pantainorasingh" Cantonese Suki Sosu
1/4 fincan et suyu
5-6 adet straw mushroom (uzak doğu ülkelerinde yetişen 1,5cm çapında bir mantar)
20 gram altın mantar
2,5 cm uzunluğunda kesilmiş 1 sap kereviz
Yaklaşık 2,5 cm uzunluğunda kesilmiş 1 sap taze soğan
3 yemek kaşığı bitkilsel yağ

Pişirme Şekli;

1. Bitkisel yağı kızartma tavasında ısıtın. Çin lahanasını, yeşil hardalı fasulye şehriyesini, yengeci ve straw mantarı ilave edip iyice karıştırın.
2. "Pantainorasingh" Cantonese Suki Sosunu ve et suyunu ilave edin. Malzemeler iyice karışıp pişene kadar karıştırın.
3. Yumurtaları ekleyin ve diğer malzemelerle karıştırın. Altın mantarı, taze soğanı ve kerevizi ekleyin. İyice karıştırın. Tabakta servis edin.

Not;

* 2-3 kişilik
* Bu yemekte çok fazla malzeme yoktur. Sadece dip sosun bütünlüğüne odaklıdır.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder