Malzemeler;
- 220 g Schar "Mix Patesserie"
- 200 g şeker
- 125 g tereyağ
- 4 yumurta
- 10 g kabartma tozu
- 125 ml süt
Tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın, şekerin yarısını ekleyin ve 10 dakika daha çırpın. 4 yumurtanın sarısı, un, kabartma tozu ve sütü karıştırın. Yumurta akları ile kalan şekeri kar haline gelene kadar çırpın ve azar azar hamura ekleyin. Kek karışımını tabanı yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün ve önceden 180 °C’ye ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin.
Bunu yapmanın en hızlı ve kolay yolu, malzemelerin tümünü bir kasede karıştırmak ve yağlanmış kek kalıbı içine dökmektir. Mükemmel meyveli pasta tabanınız hazır!
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder