Füme Chipotle Soslu Izgara Bonfile

Malzemeler; 

180 gram Orta Kesim Bonfile
40 ml Füme Chipotle Sos
60 gram Kabak
40 gram Karamelize Edilmiş Arpacık Soğan
30 gram Taze Soğan
20 gram Tereyağ
50 ml Tavuk Suyu
Tuz

Pişirme Şekli;

1.Bonfile istenilen pişirme derecesine kadar ızgarada pişirilir.
2.Arpacık soğanlar kızgın tavada altın rengi alana kadar kızartılır ve tavuk suyu verilip yavaş yavaş pişirilmeye bırakılır.
3.İyice tavuk suyu çekilince tereyağ ile glaze edilir.
4.Kabak ve taze soğan ızgarada pişirilir klasik vinegrat ile marine edilir.
5.Lime, ızgarada hafif iz verilerek ısıtılır.
6.Yanında füme chipotle sos bir ufak remakine (sos kabı) konularak sunuma hazırlanır.

Not;

Ete pişirmeden hemen önce tuz atın, sertleşmesi engellenir.











Ürünler;



















Hiç yorum yok :

Yorum Gönder