Frambuaz Reçelli Kalpli Kurabiye


Malzemeler; 

150 g tereyağı
75 g pudra şekeri
1 yumurtanın beyazı
1/8 çay kaşığı tarçın
250 g un
4 g kabartma tozu
Birkaç damla kırmızı gıda boyası

Frambuaz Reçeli İçin Malzemeler

250 g donmuş frambuaz
100 g şeker
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı mısır nişastası

Pişirme Şekli;

1.Önce reçelimizi hazırlıyoruz
2.Frambuaz,şeker ve limon suyunu bir tavada pişirip,mısır nişastasını 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp açıyoruz ve reçel malzemelerini içerisine ekliyoruz.
3.Kıvamı koyulaşınca reçeli bir kenara alıyoruz ve soğutuyoruz.
4.Tereyağı ve pudra şekerini çırpıp,içine yumurta ve vanilya özünü ekleyip iyice karıştırıyoruz.
5.Ayrı bir kapta un,kabartma tozu ve tarçını karıştırıp tereyağlı karışıma ekliyoruz.
6.En son gıda boyasını ekleyerek hamuru ikiye bölüyoruz.
7.Hamur toplarını istediğiniz kalınlıkta açıp kalp şeklindeki şekillendiriciler le tatlı şekillerini veriyoruz.
8.Burada önemli olan şey yaptığınız iki kalp şekilli kurabiyenin birinin içerisine daha küçük şekilli kalp şeklindeki kurabiye kalıbıyla alıyoruz.
9.175 derece ısıtılmıs fırında hafif kahverengileşinceye kadar pişiriyoruz.
10.Pişmiş kurabiyelerden birini alıp üzerine frambuaz reçelini sürüp,içi kalp şeklince açılmış diğer kurabiyeye üzerine koyarak sandviç şeklinde hazırlıyoruz.
11.Tüm kurabiyelere aynı şekilde hazırlayıp servis edebilirsiniz.























Hiç yorum yok :

Yorum Gönder