Şehriyeli Karides Buğulama (Woon Sen Ob Mordin)

Malzemeler; 

80 gram fasulye eriştesi
150-200 gram taze karides
50 gram dilimlenmiş çizgili domuz eti yada domuz pastırması
5 adet doğranmış zencefil
5 adet kiniş kökü
4 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı "Pantainorasingh" İstiridye Sosu
1 çay kaşığı "Pantainorasingh" Tatlı Soya Sosu
1 çay kaşığı "Pantainorasingh" Mantar Soya Sosu
1/4 fincan su

Pişirme Şekli;

1. Fasulye şehriyesini yumuşatmak için suya batırın ve süzün. Yumuşayan erişteyi bir kaseye koyun. "Pantainorasingh" Tatlı Soya sosu, "Pantainorasingh" Mantar Soya Sosu ve "Pantainorasingh" İstiridye Sosu ile tatlandırın.
2. Çizgili domuz etini ya da domuz pastırmasını kil çömleğe koyun. Çizgili domu eti yağını ve kokusunu salana kadar kil çömleği ısıtın.
3. Çömleğe taze karides, zencefil, kişniş kökü, sarımsak, biber ve 1.madde de hazırlanmış olan fasulye eriştesini ilave edin. Çömleğe su koyun. Kapağını kapatın ve karışım pişene kadar çömleği ateşte dinlemeye bırakın. Çömlekte servis edin. 

Not;

* 2 kişilik.
* Yapışkan, yumuşak ve piştiğinde şişmeyen bir fasulye eriştesi seçin.
* Sertleşip lezzetsiz olacağı için karides çok fazla pişirilmemelidir.


Ürünler; 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder