Deniz Mahsulü Soslu Erişte (Guai Tiaw Lui Suan)


Malzemeler; 

6 tane geniş pirinç eriştesi yaprağı ikiye kesilmiş ve kaynatılmış
6 tane taze karides
6 adet surimi (kıyılmış balık)
1 sap marul
1 fincan ince dilimlenmiş havuç
4 demet nane yaprağı
3-4 demet tatlı fesleğen yaprağı
12 adet deniz yosunu yaprağı (suşi sarmak için)
"Pantainorasingh" Deniz Mahsulü Dip Sosu
Nane ve tatlı fesleğen yaprağı gibi sebzeler

Pişirme Şekli;

1.Şehriye yaprağını tabağa yayın.Marulu,havucu,naneyi ve tatlı fesleğen yaprağınıın üzerine koyun.Her bir sebzenin birbirinin üzerine geldiğinden emin olun.
2.Sebzeleri kaplamak için şehriye yaprağının kenarını kıvırın.Şehriye yaprağını sıkıca rulo yapın.
3.Yaprağın kenarlarını kesin.İkiye bölün.
4.Taze karidesleri ya da surimiyi şehriye yaprağının üzerine koyun.Deniz yosunu ile bağlayın.
5.Şehriyeyi tabağa koyun."Pantainorasingh" Deniz Mahsulü Dip Sosu ile servis edin.

Not;

* 2-3 kişiliktir.
* Şehriye yaprağının yerine Vietnam spring rol pirinç kağıdı kullanabilirsiniz.
* Domuz,tavuk,yengeç,sosis ya da dilediğiniz eti kullanabilirsiniz.











   

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder