Çili Sosunda Kızartılmış Tavuk Kanadı (Peek Gai Ob Sauce Prik)

Malzemeler; 

500 gram tavuk kanadı (yaklaşık 4-5 kanat)
5 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Sriracha Çili Sosu 
1 yemek kaşığı "Pantainorasingh" İstiridye Sos
1 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Mantar Soya Sosu
1/2 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Tatlı Soya Sosu
1 yemek kaşığı ince kıyılmış sarımsak
1 yemek kaşığı öğütülmüş biber

Pişirme Şekli;

1. Tavuk kanatlarını yıkayın ve süzülmesi için kenara koyun.
2. "Pantainorasingh" Sriracha Çili Sosunu, İstiridye Sosunu, Mantar Soya Sosunu, Tatlı Soya Sosunu, sarımsağı ve biberi karıştırın.
3. Tavuk kanatlarını 2. maddedeki karışıma ilave edin ve iyice karışması için 20-30 dakika bekletin.
4. Tavuk kanatlarını tepsiye koyun. Kanatları altın kahverengi olana kadar 300-359 derece F sıcaklıktaki fırında pişirin.
5. Tabakta sebze, salata ya da patates ile dilediğiniz şekilde servis edin.

Not;

* 3-4 kişilik
* Karışımı belirlenen süreden fazla bekletmeyin. Karışımı uygun bir süre beklettiğinizde malzemeler iyice tavuğun içine işleyecektir.
* Yemeğinizin daha baharatlı olmasını istiyorsanız karışıma dilediğiniz kadar kırmızı biber ekleyin.




Ürünler;       

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder