Hindistancevizi Sütlü Pirinç Lapası

Malzemeler; 

- 2 su bardağı pirinç 
- 1 su bardağı Teptip Hindistancevizi Sütü 
- ¾ çay kaşığı tuz 
- ¾ su bardağı şeker

Pişirme Şekli;

 Pirinçleri bir gece önceden suya batırın. Kuruttuktan sonra buharda peynir kıvamına gelene kadar pişirin (yaklaşık 30 dk.). Küçük bir kaba Teptip Hindistancevizi Sütünü koyun, tuz ve şekeri ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca ateşten alın ve daha sonra serviste kullanmak üzere 3 yemek kaşığı kadar içinden alıp ayırın. Pirinçleriniz pişince hemen bir kaba alın ve Teptip Hindistancevizi Sütünü içine dökün. İyice karıştırın. Bir kapakla kapatın ve 15 dk. dinlendirin.
Servis yaparken ayırmış olduğunuz hindistancevizi sütünü pirinç lapasının üstüne sürün. En son olarak da daha önceden yaptığınız hindistancevizi sütlü thai tatlısını hindistancevizi sütlü pirinç lapasının üstüne oturtun ve servis yapın.



Ürünler;













           

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder