Kaju Fıstıklı Sote Edilmiş Karides (Goong Pad Med Mamuang Himaparn)

Malzemeler; 

Kuyrukları zarar görmemiş seki tane kabuklu karides
Halka şeklinde doğranmış bir küçük soğan
3/4 fincan tempura unu (pirinç ve buğday unundan yapılan bir karışım)
1/4 - 1/3 fincan su
2 fincan bitkisel yağ
1/4 fincan doğranmış ve kızartılmış kuru çili biberi
1/2 fincan çıtır kavrulmuş kaju fıstığı
2-3 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Acı & Baharatlı Tatlı Çili Sosu

Pişirme Şekli;

1. Suyu tempura ununa dökün ve iyice karıştırın.
2. Taze karidesleri tamamen hamura batırın. Karidesleri, ocakta orta ateşte ısıtılmış yemeklik yağ bulunan tavaya koyun. Karidesleri çıtır çıtır ve altın sarısı olana kadar kızartın. Sonra karidesleri ocaktan alın ve kenara koyun
3. Hazırladığınız soğanları hamura batırın, çıtır çıtır ve altın sarısı olana kadar kızgın yağda kızartın. Soğanları tavadan alın ve kenara koyu.
4. Kaju fıstıklarını, kızarmış karidesleri ve soğanları kızgın yağa koyun. Tavaya "Pantainorasingh" Acı & Baharatlı Tatlı Çili Sosu dökün ve diğer malzemeler ile karıştırın.
5. Kızarmış çiliyi tavaya koyun ve diğer malzemeler ile karıştırın. Sonra tavadan alın, servise hazırdır.

Not;

* Sosu diğer malzemeler ile karıştırırken en iyi sonucu elde etmek için orta ateş kullanın.
* Karidesler ve soğan altın rengi çıtır çıtır olana kadar kızartılırsa daha lezzetli olacaktır.
* Yemeğin baharatlı olmasını suyunu çekip diğer malzemeler ile iyice karışana kadar sıcak tavada kavurun.



Ürünler; 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder