Soya Yağlı Karides Ezmeli Tatlı ve Ekşi Makarna (Pasta Priaw Wan Mun Goong)

Malzemeler; 

500 gram makarna
1/2 fincan küçük küpler şeklinde doğranmış soğan
1/2 fincan küçük küpler şeklinde doğranmış domates
1/2 fincan küçük küpler şeklinde doğranmış tatlı yeşil, kırmızı ve sarı biber
1 fincan kıyılmış tavuk
3 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Soya Yağlı Karides Ezmesi
1 yemek kaşığı bitkisel yağ
6 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Tatlı ve Ekşi Sos
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 - 3/4 et suyu
Biraz tereyağı ya da zeytinyağı

Pişirme Şekli;

1. Suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra biraz tuz ve makarnayı ilave edin.
2. Kaynayan makarnayı süzgece boşaltın. Makarnayı soğuk sudan geçirin. Makarnayı süzün ve tereyağı ya da zeytinyağı ile karıştırın.
3. Bitkisel yağı kızartma tavasında ısıtın. Soğanı ekleyin ve kokusu gelene kadar kavurun. Tavuğu, domatesi ve tatlı biberleri ilave edip pişene kadar kavurun.
4. "Pantainorasingh"Soya Yağlı Karides Ezmesi, Tatlı ve Ekşi Sos ve tuz ile tatlandırın. Et suyunu ekleyin. Dilediğiniz şekilde tat vermek için çeşnisini kontrol edin. İyice karıştırın.
5. Makarnayı tabağa koyun ve üzerine hazırladığınız sosu döküp sıcak olarak servis edin.

Not;

* 2-3 kişilik
* Makarnayı kaynatırken makarnayı eklemeden önce suyun kaynadığından emin olun. Makarnanız yumuşak ve yapışkan olacaktır.
* Hazırlanan sos yoğun olmalıdır. Makarnanın üzerine konduğunda makarnaya iyice yapışmalıdır.





Ürünler; 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder