Tom Yum Ezmesi ve Soya Yağlı Çili Ezmesi İle Sote Edilmiş Kalamar (Pla Muek Pad Namprik Poo Tom Yum)

Malzemeler; 

300 gram dilimlenmiş taze kalamar
30 gram altın mantar
30 gram straw mantar (uzak doğu ülkelerinde yetişen 1,5 cm çapında bir mantar)
30 gram taze shiitake mantar(Asya Ormanlarında büyüyen bir mantar)
Uzunlamasına kesilmiş 1 adaet küçük soğan
1 adet taze soğan
2 yemek kaşığı ince dilimlenmiş lemon grass (limon tadı veren aromatik tropik bir bitki)
4-5 adet kıyılmış kırmızı biber
1/4 fincan ince dilimlenmiş kırımızı sivri biber
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
2 çay kaşığı gelişi güzel doğranmış sarımsak
1yemek kaşığı "Pantainorasingh" Instand Tom Yum Ezmesi
4 çay kaşığı çeşni sosu
4 çay kaşığı "Pantainorashingh" İstiridye Sosu
1 çay kaşığının yarısı kadar şeker.

Pişirme Şekli;

1.Kızartma tavasında yağ ısıtın ve sarımsağı kahverengileştirin.
2.Kalamarı ilave edin ve pişene kadar kızartın.Soğanı,altın mantarı,shiitake mantarını,straw mantarı ve dilimlenmiş lemon grass'ı ilave edin.
3."Pantainorasingh" Instand Tom Yum Ezmesi, çeşni sosu,"Patainorasingh" İstiridye Sosu ve şeker ile tatlandırın.İyice karıştırın.
4.Taze soğanı kırmızı biber ve sivri biberi ilave edin.İyice karıştırın.Tabakta servis edin.

Not;

* 2-3 kişiliktir.
* Kalamar çok yapışkan ve sert olacağı için çok fazla pişirilmemelidir.










Ürünler;


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder