Kavrulmuş Brokoli Çorbası

Malzemeler; 

1 kg brokoli
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu
İsteğe bağlı üzerini süslemek için;rendelenmiş kaşar peyniri

Pişirme Şekli;

1.Brokolileri çiçeklerine ayırıp yıkayın.
2.Derin bir kapta sarımsakları ezin ve üzerine zeytinyağı,tuz ve karabiber,kırmızı pul biber ekleyip karıştırın.Brokoli'yi ilave edin.
3.Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra üzerine sebzeleri yerleştirin ve önceden ısıltılmış 180 derece ayarı fırında, brokolileri 10-15 dakika pişirin.
4.Bu arada tereyağını eritip unu ilave edin ve kavurun.Karışıma 4 su bardağı tavuk suyunu ve fırından çıkardığınız sebzeleri ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişirin.
5.Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra blenderla ezerek pürüzsüz hale getirin.Tuz ilave edip 1-2 dakika daha kaynatın.
6.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve çiçek şeklindeki brokoli ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
7.Çorbanız hazır afiyet olsun.











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder