Panang Körili Tavuk (Panang Gai Yang)

Malzemeler; 

600 gram buduyla birlikte tavuk bagweti (yaklaşık 3 adet)
1 çay kaşığı ince dövülmüş kişniş kökü, sarımsak ve biber
2 yemek kaşığı "Pantainorasingh" İstiridye Sosu
2 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Mantar Soya Sosu
1/2 çay kaşığı şeker
1/2 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Panang Köri Ezmesi
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
1 fincan Hindistan Cevizi Sütü (1/2 fincan hindistan cevizi sütü tozunu 1/2 fincan su ile karıştırın)
1/2 çay kaşığı "Pantainorasingh" Balık Sosu
1/2 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı ince doğranmış kafir misket limonu yaprağı
1 yemek kaşığı doğranmış biber
Süslemek için tatlı fesleğen yaprağı

Pişirme Şekli;

1. İyice karışana kadar kişniş kökünü, sarımsağı, biberi "Pantainorasingh"  İstiridye Sosu ve şekeri karıştırın. Bagetleri karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Karımın birbiri ile karışması için 30 dakika bekletin.
2. Tavuğu bir tepsiye yerleştirin ve altın rengine gelene kadar 300-350 derece F sıcaklıktaki fırında 25-30 dakika pişirin.
3. Tavuğu çıkarın ve kenara koyun. Sıcakken dilediğiniz şekilde parçalayın ayırın.
4. Yemeklik yağı kızartma tavasında ısıtın. "Pantainorasingh"  Panang Köri Ezmesini ilave edin ve kokusu gelene kadar kavurun. Yavaşça hindistan cevizi sütünü dökün. Karışımın kokusu gelene kadar kavurun ve hindistan cevizi sütünün kalanını ekleyin.
5. "Pantainorasingh" Balık Sosu ve şekeri ile tatlandırın. Tadına bakın. Karışıma ızgara edilmiş tavuğu ekleyin ve iyice karıştırın.
6. Doğranmış sivri biber, kafir misket limonu yaprağı ve tatlı fesleğen yaprağı ile süslenmiş bir tabakta servis edin.

Not;

* 3-4 kişilik.
* Dilediğiniz herhangi bir eti kullanabilirsiniz.
* Panang köri yoğun bir köridir. Panang körinizin çok sulu olmamasına dikkat edin.


Ürünler;         




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder