Yeşil Köri Ezmeli Mercan Balığı (Pla Gapong Prik Gaeng Khiawwan)

Malzemeler; 

5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş 500 gram mercan balığı
2 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Yeşil Köri Ezmesi 
1/2 fincan Hindistan Cevizi Sütü"
1/2 fincan bitkisel yağ
2 çay kaşığı "Pantainorasingh" Balık Sosu
1/2 çay kaşığı şeker ya da hurma şekeri
Çaprazlama dilimlenmiş birer tane kırmızı ve sarı biber
Tatlı fesleğen yaprağı
Izgara edilmiş sultani bezelye, kültür mantarı ve havu.

Pişirme Şekli;

1. 2 yemek kaşığı yaşı kızartma tavasında ısıtın. "Pantainorasingh" Yeşil Köri Ezmesini ilave edin ve kokusu gelene kadar kavurun. Hindistan cevizi sütünü geri kalanını yavaşça dökün ve suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
2. Şeker ve "Pantainorasingh" Balık Sosu ile tatlandırın. Karışımı tavadan alın ve soğuması için kenara koyun.
3. Balık ve sote edilmiş ezme ile karıştırın. Karışımı yaklaşık 20 dakika bırakın.
4. Kalan yağı teflon tavada ısıtın. Balık ve ezme karışımını ilave edip pişene kadar kavurun. Tabağa koyun. Üzerinde yeşil köri sosu koyun. Tabağı tatlı fesleğen yaprağı, doğranmış biber ve ızgara edilmiş sebze ile süsleyin.

Yeşil Köri Sosu Malzemeleri;

Balık ile karıştırmak için sote edilmiş 1 yemek kaşığı yeşil köri ezmesini 6 yemek kaşığı Hindistan Cevizi Sütü (3 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü tozu ve 3 yemek kaşığı su)
1/2 çay kaşığı "Pantainorasingh" Balık Sosu 
1/4çay kaşığı hurma şekeri
1 adet parçalara ayrılmış kafir misket limonu yaprağı

Pişirme Şekli;

1 Yeşil köri ezmesini Hindistan Cevizi Sütü ile karıştırıp kavurun ve kaynatın. Kafir misket limonu yaprağını ilave edin.
2. "Pantainorasingh" Balık Sosu ve hurma şekeri ile tatlandırın. Karışım kaynadığı zaman ateşten alın ve balığın üzerine dökün.

Not;

* 3-4 kişilik.
* Balığın çok fazla pişmemesine dikkat edin çünkü sert olur ve balık parçalara ayrılarak hoş görünüm sergilemez.
* Bir miktar yemeklik yağ kullanan kavurma yöntemi kızartma tavasında ızgara yapmaya benzer. Yiyeceğin tavaya yapışmasını önlemek için tavaya biraz yemeklik yağ konması gerekir.



Ürünler;       


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder