Limonlu Tart

Malzemeler; 

- Hazırlanmış Bird’s Custard
- 125gr margarin
- 4 yemek kaşığı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker + 160gr şeker
- 200gr un 
- 2 adet limon
- 4 adet yumurta beyazı

Pişirme Şekli;

Custard İçin;4 yemek kaşığı Bird’s Custard tozunu ve 3,5 yemek kaşığı sekeri bir kaba dökün ve yaklaşık 100ml sütle birlikte pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kalan 400ml sütü başka bir yerde ısıtıp, custardlı karışımın üzerine ilave edin ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Daha sonra üzerine 2 adet limonun suyunu dökün ve bir kere karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Üzerine limon kabuklarının rendesini ilave edin.

Tart İçin;Margarini, suyu, 2 yemek kaşığı şekeri ve unu iyice yoğurun. Karışımı tart kalıbına döküp fırında pişirin. 

Beze İçin; Yumurtaların beyazı ve 160gr şekeri mikserle kar haline gelinceye kadar hızlı devirde çırpın. Tartın üzerine limonlu custardı dökün. Daha sonra bir kaşıkla beze karışımını custardın üzerine yaymadan dökün. Fırında yaklaşık 25 dakika boyunca beze kıvamına gelene kadar pişirin.



Ürünler;











           

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder