Parmesan Fondü ve “Ossobuco” Doldurulmuş “Mezzi Paccheri”

Malzemeler;

• 80 gr Pasta Cocco Mezzi Paccheri

Paccheri;

• 10 gr rende parmesan peyniri
• 50 gr haşlanmış ossobuco
• 25 gr ossobuco özü


Süslemek için;

• 1 gr Frenk maydanozu
• 10 gr havuç brunoise
• 10 gr kereviz brunoise
• 10 gr soğan brunoise

Porçini Mantar Salatası İçin;

• 30 gr küçük porçini mantarı
• Tuz, karabiber
• Sızma zeytinyağı

Sos İçin;

• 50 gr taze krema
• 25 gr rende parmesan peyniri
• 20 gr prosecco

Sunum için;

• 120 gr bütün büyük karides
• 8 gr bottarga (kefal yumurtası)

Pişirme Şekli;

Mezzi paccheri için: “Ossobuco”dan eti ve iliği ayrılır. İlik, daha sonra makarnada kullanılmak üzere kenarda tutulur. Kuzu eti suyu bir karıştırma kabına alınır, ilik doğranır ve bu suya eklenir; rendelenmiş parmesan peyniri ve sebze “brunoise” eklenerek karıştırılır. Kaynayan suya Pasta Cocco Mezzi Paccheri makarnası eklenip, tuz ve karabiberi katılır. Al dente kıvama gelince, soğuması için süzülüp kenara alınır. Zeytinyağı ile soslandıktan sonra “Ossobuco” dolgusu ile bu makarnalar doldurulur. Üst kısmına rende parmesan peyniri serpilir. Parmesan fondü için: Taze krema kaynatılır, rende parmesan peyniri eklenir; muskat ve bir kadeh prosecco şarabı ile tatlandırılır. Fondü kaynama noktasına getirilip ocaktan alınır ve süzgeçten geçirilir. Fondünün benmari usulüyle sıcak kalması sağlanır. Servis yaparken parmesan fondü tabağa dökülür ve ilik dolgulu mezzi paccheri makarnası bu fondü üzerine alınıp porçini ile süslenir.















Ürünler;







           

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder