Kuzu İncik

Malzemeler; 

Beğendi İçin;

2 kg patlıcan
70 g tereyağı
80 g un
500 g süt
10 g tuz

50 g dil peyniri

Kuzu İncik İçin;

1 kg kuzu incik
70 g çiçek yağı
100 g kuru soğan
100 g havuç
5 g sarımsak
3 g tane karabiber
70 g salça
30 g un
15 g tuz

Pişirme Şekli;

1.Öncelikle reçelimizi hazırlıyoruz.
2.Frambuaz, şeker ve limon suyunu bir tavada pişirip, mısır nişastasını 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp açıyoruz ve reçel malzemelerini içine ekliyoruz.
3.Kıvamı koyulaşınca reçeli bir kenara alıyoruz ve soğutuyoruz.
4.Tereyağ ve pudra şekerini çırpıp, içine yumurta ve vanilya özünü ekleyip iyi karıştırıyoruz.
5.Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tarçını karıştırıp tereyağlı karışıma ekliyoruz.
6.En son gıda boyasını ekleyerek hamuru ikiye bölüyoruz.
7.Hamur toplarını istediğiniz kalınlıkta açıp kalp şeklindeki şekilllendirici tatlı şekillerini veriyoruz.
8.Burada önemli olan şey yaptığınız iki kalp şekilli kurabiyenin birinin içerisine daha küçük şekilli kalp şeklindeki kurabiye kalıbına alıyoruz.
9.175 derece ısıtılmış fırında hafif kahverengileşinceye kadar pişiriyoruz.
10.Pişmiş kurabiyelerin birini alıp üzerine frambuaz reçelini sürüp içi kalp şeklince açılmış diğer kurabiyeyi üzerine koyarak sandviç şeklinde hazırlıyoruz.
11.Tüm kurabiyelere aynı şekilde hazırlayıp servis edebilirsiniz.









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder