Portakallı Pekin Ördeği

Malzemeler; 

2 kg bütün ördek
3 adet portakal
2 adet kesme şeker
50 ml zeytin yağı
30 g tuz
30 g tereyağı
10 tane karabiber
3 adet defne yaprağı
20 g mısır nişastası
10 ml isteğe göre portakal likörü
30 g taze kekik
3 dal rozmarin

Pişirme Şekli;

1.Bütün ördeğimizi zeytin yağı,tuz,karabiber,kekik,rozmarinile birlikte marine edilerek 150 derecelik fırında (90 dk) pişirin.
2.Ayrı bir tencereye terayağını ve nişastayı ilave ederek kavurun.
3.Üzerine ördekten çıkan suyu ilave edin 2 adet portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkarak ördek suyuna ilave edin.
4.Böylece sosunuz hazırlanmış olur.
5.Diğer portakalı da fileto haline getirerek ördeğin üzerinde servis edin.









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder