Çilekli Parfe

Malzemeler; 

- Hazırlanmış Bird’s Custard
- 300 gr çilek (vişne, frambuaz da olabilir)
- ½ su bardağı + 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- ½ çay bardağı su
- 1 paket labne peyniri

Pişirme Şekli;

 4 yemek kaşığı Bird’s Custard tozunu ve 3,5 yemek kaşığı şekeri bir kaba dökün ve yaklaşık 100ml sütle birlikte pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kalan 400ml sütü başka bir yerde ısıtıp, custardlı karışımın üzerine ilave edin ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Çilek, yarım bardak pudra şekeri, tarçını ve suyu bir tencerede orta ateşte 8-10 dakika boyunca pişirip, mikserden geçirin ve buzdolabında soğumaya bırakın. Labne peynirini custard ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Servis kabınıza çilekli karışımın yarısını dökün ve üzerine custardlı karışımınızın yarısını ilave edin. Daha sonra tekrardan kalan çilekli karışımı ve kalan custardlı karışımı dökün. En üstüne tarçın serpip soğuyana kadar buzdolabında bekletin.



Ürünler;











           

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder