Hindistancevizi ve Taze Karidesle Pişirilmiş Pirinç Şehriyesi (Mee Kati Kung Sod)

Malzemeler; 

150 gram "Pantainorasingh" Pirinç Şehriyesi
300 gram taze karides
1/3 fincan kıyılmış dana eti
1/2 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Soya Yağlı Karides Ezmesi
Bir fincan Hindistancevizi Sütü (1/2 fincan hindistancevizi sütü tozunu 1/2 fincan su ile karıştırın)
1/4 fincan küçük parçalara ayrılmış tofu
Üç yemek kaşığı ince doğranmış arpacık soğanı
3 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Soya Ezmesi 
7 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Sriracha Çili Sosu
1 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Demirhindi (Hint Hurması) Ezmesi
2 yemek kaşığı hurma şekeri
100 - 150 gram fasulye filizi ( yaklaşık 2,5cm uzunluğunda kesilmiş ) Çin Frenk soşanı, limon

Pişirme Şekli;

1. "Pantainorasingh" Pirinç Şehriyesini yumuşatmak için suda ıslatın ve süzün.
2. 150 gram taze karidesi ayırın ve gelişi güzel doğrayın.
3. 1/2 fincan hindistancevizi sütünü kaynatın, kıyılmış dana etini, doğranmış karidesi, bütün haldeki taze karidesleri, tofuyu, "Pantainorasingh" Soya Ezmesini ve arpacık soğanını ilave edin. İyice karıştırın.
4. Hindistancevizi sütünü kalan yarısını karışıma dökün. "Pantainorasingh" Sriracha Çili Sosu, Soya Yağlı Karides Ezmesi ve Demirhindi (Hint Hurması) Ezmesi ile tatlandırın ve ağır ateşte pişirin. Damak tadınıza göre tadına bakın. Karışımın 1/3'ünü ayırın.
5. "Pantainorasingh" Pirinç Şehriyesini kalan karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Fasulye filizi ile Çin Frenk soğanını ilave edin ve şehriye suyunu çekene kadar karıştırın. Ocaktan alın. Karışımını ayırdığınız 1/3'ünü üzerine koyun. Çin Frenk soğanı ve limon ile servis edin.

Not;

* 3-4 kişiliktir.
* Süslemek ve daha iyi tat vermek için yemeğin üzerine ince dilimlenmiş kızarmış yumurta koyabilirsiniz.




Ürünler;
   

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder