Tiramisu (6 servis)

Malzemeler; 

- 20 adet Gullon Savoiardi Kedi Dili Bisküvi
- 3 Yumurta Sarısı
- 250 gr. Mascarpone peyniri
- 125 ml. krema
- 50 gr. - 1 kaşık toz şeker
- 250 ml. espresso kahve

Yapılışı;

- Kahvenin içine 1 kaşık toz şekeri ekleyin ve eritin. Soğumaya bırakın.
- Kremayı soğuk olarak çırpın ve kabarmasını sağlayın.
- Yumurta sarılarını şeker ile rengi açılıp şeker eriyinceye kadar çırp. 
- Yumurtanın rengi iyi açılmalı, havalı ve hafif bir form kazanmalı.
- Yumurtalı karışımı benmari usulü pişir. Çırpma teli yerine spatula kullanın ve sürekli dipten karıştırarak yapışmasını engelleyin. Bu aşamada ısı kontrolü dikkatli yapılmalı ve yumurtanın çırpılmış yumurta gibi aniden pişmemesine dikkat edilmeli. İstediğimiz yoğun, akışkan bir yapı. Spatulayı kaldırıp damlayanlar ile 8 rakamı çizin. Rakam kısa bir süre karışım üzerinde görünüp tekrar karışım içinde kaybolmalı.
- Mascarpone peynirini çırpıp yumuşamasını sağlayın.
- Yumurtalı karışımın 1/3 miktarını Mascarpone peyniri içine katlayarak karıştırın. Geri kalan karışımı da ekleyip karıştırın.
- Peynirli karışıma çırpılmış kremayı nazikçe ekleyip katlayarak karıştırın. 
- Gullon Savoiardi kedidillerini soğumuş kahveli karışıma batırıp çıkartın. Karışım içinde çok tutmamaya özen gösterin yoksa çok yumuşayıp parçalanacak ve Tiramisu’nuz çok daha ıslak olacaktır.
- Kahveye bandırılmış kedi dillerini seçtiğiniz kaba sıralayın.
- Peynirli karışımın yarısını üzerine döküp yayın.
- Kahveye batırılmış kedi dilleri ile ikinci katı yapın. 
- Kalan peynirli karışımı üzerine döküp düzleyin.
- Buzdolabında minimum 3 saat tercihen ertesi güne kadar bekletin. 
- Servis öncesi üzerine bolca kakao serpin.

Not;

 Bardaklarda tek porsiyonluk da hazırlayabilirsiniz. Bardağın boyuna göre 2 – 3 adet kedi dilini ikiye bölerek kullanın.



Ürünler;













           

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder