Soya Ezmeli ve Fesleğenli Sote Edilmiş Mercan Balığı (Pla Kapong Pad Taojiaw Bai Horapa


Malzemeler; 

300 gram mercan balığı bifteği
Tohumları çıkarılmış ve suda ıslatılmış dört tane kuru çil biberi
Kızgın yağda pişirmek için iki fincan yağ
Gelişi güzel doğranmış bir yemek kaşığı sarımsak
Gelişi güzel doğranmış bir yemek kaşığı tatlı fesleğen yaprağı
2 yemek kaşığının yarısı kadar "Pantainorasingh İstiridye Sosu"
Bir yemek kaşığı şeker
1/2 et suyu
1/2 fincan tatlı fesleğen yaprağı

Pişirme Şekli;

1.Kızgın yağda kızartmak için yağı tavaya dökün.Balık bifteklerini suyla karıştırılmış beyaz una
bulayın. Sonra kızgın yağa koyun. Bifteklerin tamamı açık kahverengi olan kadar kızartın.
Balık bifteklerini alın,fazla yağını süzün ve kenara koyun.
2.Sote yapmak için yağı tava unu salana kadar kahverengileştirin. "Pantainorasingh" Soya Ezmesini ekleyin ve "Pantainorasingh" İstiridye Sosu,şeker,doğranmış tatlı fesleğen yağrağı ve et suyu ile tatlandırın.
3.Balık bifteklerini ve tatlı fesleğen yapraklarını tavaya ilave edin.Tavadaki her şey iyice karışana kadar sote edin.Karışımı tabağa koyun ve servis edin.

Not;

* 2-3 kişiliktir.
* Balık bifteklerini kızartmadan önce nişastaya batırmak bifteklerin kuru değil sulu olmasını sağlar.
* Yemeğiniz biraz baharatlı olmasını istiyorsanız biber ekleyin ve diğer malzemeler ile iyice karıştırın.



Ürünler;







   

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder