Hamsili Orecchiette Makarna

Malzemeler;

20 adet kılçıksız hamsi
1/3 adet beyaz soğan
1 diş sarımsak 
1 adet Yakşi Ançüez
2 dal ince kıyılmış fesleğen
3 dal ince kıyılmış maydonoz
2 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 tutam safran 
1/2 çay bardağı beyaz şarap
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gr Pasta Cocco Orreccihette Makarna
Tuz,karabiber
Mısır unu

Pişirme Şekli;

1.Çok ince kıyılan soğan,sarımsak ve ançüez bir tavada zeytinyağı ile kavrulur.
2.Hafifçe kavrulduktan sonra içerisine karabiber ve ince kıyılmış fesleğen ilave edilir.
3.Makarnanın haşlama suyundan bir kepçe alınarak kavrulmuş sebzelerin üzerine eklenir.
4.15 adet hamsi ikiye bölünerek tavaya ilave edilir.
5.Beyaz şarap,safran,tuz,karabiber,dereotu,maydonoz ve bir miktar daha zeytinyağı eklenerek tavadaki malzemeler pişirilir ve ocaktan alınır.
6.Haşlanan Pasto Cocco Orecchiette de tavaya ilave edilir.
7.Tavadaki malzemeler kaşık kullanılmadan,sallanarak karıştırılır.
8.Geriye kalan 5 adet hamsi,tuz karabiber ve mısır unu ile harmanlanarak derin bir tavada bol yağda kızartılır.
9.Servis aşamasında makarna bir tabağa alınır ve üzerine kızarmış hamsiler ilave edilir.
10.Dereotuyla süslenerek servis edilir.


Ürünler;






           


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder