Meyveli Granola

Fırınınızı 180 C’ye ısıtın. Orta boy bir tepsiyi, yapışmayı önlemek için yağlı kağıt ile kaplayın veya hafifçe yağlayın. Yulaf ezmesi, toz şeker, kuru meyve, fındık, tarçın ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Tereyağını eritin. Ayrı bir kapta erimiş tereyağı ve balı karıştırın. Yulaflı karışım ile ballı karışımı birleştirin ve bir kaşık yardımıyla birbirlerine yedirerek karıştırın. Tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika hafifçe renk alıp kıtır kıtır olana kadar pişirin. Bu sırada süzme yoğurdu bir kasede çırparak açın. Meyveleri dilimleyip keserek hazırlayın. Daha sonra büyük bardaklara bir kat granola, bir kat yoğurt ve bir kat meyve olarak dizin ve servis edin. Afiyet olsun.






Malzemeler

Verita Gurme Kivi
Yemeye Hazır Mango
Verita Ahududu
Verita DrBlue Yaban Mersini
1 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dolusu kurutulmuş meyve (kuru üzüm, kum erik, kum incir vs)
1 su bardağı dolusu fındık veya ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya
5 yemek kaşık tereyağı
5 yemek kaşığı bal

1 kutu süzme yoğurt


ÜRÜNLER İÇİN;
http://www-nefisgurme-com.myideasoft.com/index.php?do=catalog/results&q=verita

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder