Paella

Malzemeler; 

60 gram ıslanmış pirinç
60 ml zeytinyağı
100 gram karidees
200 gram kalamar
120 gram midye
60 gram yemeklik kuru soğan
40 gram kapya biber
20 gram yeşil biber
900 ml su
30 gram Knorr tikka masala çeşnisi
14 gram Knorr macun bulyon
20 gram maydonoz
100 gram bezelye
2 adet dilim limon

Sos için;

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşıyı bal
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 limon suyu
2 çar bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Zencefil
Tuz
Karabiber

Pişirme Şekli;

1.Pirinci bol suda yıkayın ve süzün.
2.Tencerede zeytinyağı ile Karides,Kalamar ve Midye'yi soteleyin.
3.Sotelenen malzemeleri tencereden alın.
4.Kalan yağda soğan,kapya biber,yeşil biberi ve pirinci kavurun,en son bezelyeyi ilave edin.
5.Su knorr tikka masala çeşnisi ve knorr macun bulyonu kaynamaya bırakın.
6.Kaynayan suyu ve sotelenen malzemeleri,pirince ilave edip,suyunu çekene kadar dek pişirin ve demlenmeye bırakın.Demlenen pilavı deniz mahsülleri ile harmanlayın.
7.Maydanoz ve limon dilimi ile servis edin.








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder