Soya Soslu Balık Buğulama (Pla Nueng See Eew)

Malzemeler; 

300 gram dilimlenmiş mercan balığı 100 gram konserve kültür mantarı (bütün ya da ikiye kesilmiş)
2 çay kaşığı "Pantainorasingh" Susam Yağı 
2 çay kaşığı çeşni sosu
2 çay kaşığı "Pantainorasingh" İstiridye Sosu
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Soya Ezmesi
1 yemek kaşığı kabaca doğranmış zencefil
2 çay kaşığı ince doğranmış kırmızı sivri biber ve biber
1 yemek kaşığı ince doğranmış zencefil
1-2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan

Pişirme Şekli;

1. Tavayı ısıtın. "Pantainorasingh" Susan Yağını dökün. Yağ sıcakken doğranmış zencefili ilave edin ve kokusu gelene kadar kavurun.
2. "Pantainorasingh" Soya Ezmesini ilave edin. Çeşni sosu, "Pantainorasingh" İstiridye Sosu ve şeker ile tatlandırın. İyice karıştırın. Karışımı ocaktan alın ve bir kenara koyun.
3. Balık bifteklerini ve mantarları tabağa yerleştirin ve 2 maddede belirtilen sosu balık bifteğinin üzerinde dökün. Pişene kadar 20-25 dakika buğulayın.
4. Doğranmış zencefil, taze soğan ve kırmızı biber serpin. Sıcak servis edin.

Not;

* 2-3 kişilik.
* Pişirme yağının daha güzel kokması için uygun sıcaklık kullanın.
* Balık yumuşak ve lezzetli pişmiş olacak şekilde buğulanmalıdır. Çok fazla pişirilirse balık çok sert olur.
* Balık buğulamanızda soya sosu tadının daha fazla olamasını istiyorsanız 2 madde de belirtilen çeşni sosunu dip sos olarak kullanabilirsiniz.

Ürünler; 





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder