Yavaş Pişirilmiş Ördek Göğsü ile Ardıç ve Kırmızı Şarap Sos

Malzemeler; 

1 adet Magret de Canard
1/5 paket Atkins&Potts Ardıç ve Kırmızı Şarap Sos
50 gram Ayıklanmış Taze Mısır
2 adet Pazı Sapı
50 gram kırmızılahana
60 gram tereyağı
10 ml Zeytinyağı
20 ml Balsamic sirke
0,5 gram Maydonoz
Tuz

Pişirme Şekli;

1.Kırmızılahana incecik doğranıp zeytinyağında kavrulur ve yarı pişimliğe ulaştığında balzamik eklenir.
2.En son tereyağı bir kısmı ile bağlanır.
3.Mısı tereyağında sotelenir ve doğranmış maydanoz eklenir.
4.Pazı sapı hışlanarak lezzetlendirilir.
5.Kısık ateşte yapışmaz tava üzerinde ördek deri kısmı konularak hiç yağ koymadan çıtırlaşıncaya kadar pişirilir.
6.Pişme derecesine görek sıcak fırına konularak istenilen pişme derecesine ulaşıncaya kadar pişirilir.
7.Ördek sunum için şekillendirilir.
8.Sos ısıtılarak ördek dilimlenir.

Not;

Fırından ördek çıkınca 2 ile 4 dakika arasında dinlendirin.Böylelikle tabağa suyunu bırakmaz.











Ürünler;











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder