Yeşil Körili Kültür Mantarı (Pad Khiawwan Hed Champignon)

Malzemeler; 

200 gram taze karides
Uzun ve ince parçalar şeklinde kesilmiş 300 gram "Pantainorasingh" Bambu Filizi
50 gram taze kültür mantarı (bütün ya da ikiye kesilmiş)
1/2 yemek kaşığı "Pantainorasingh" Yeşik Köri Ezmesi
1 fincan Hindistancevizi Sütü (1/2 fincan hindistancevizi sütü tozunu 1/2 fincan su ile karıştırın)
2 yemek kaşığı bitkisel yağ
1 çay kaşığı "Pantainorasingh" Balık Sosu
1/2 çay kaşığı hurma şekeri (küçük dörtgenler şeklinde kesilmiş
2 çay kaşığı tatlı fesleğen yaprağı
Çapraz dilimlenmiş 1 biber
1/2 demet tatlı fesleğen yaprağı

Pişirme Şekli;

1. Bitkisel yağı kızarma tavasında ısıtın. "Pantainorasingh" Yeşil Köri Ezmesini ekleyin ve kokusu gelene kadar kavurun. Hindistancevizi sütünü yavaş yavaş dökün ve kokusu gelene kadar kavurun.
2. Taze karidesleri köri ezmesine ekleyin ve yarı pişene kadar kavurun. Taze ve konserve kültür mantarları ile "Pantainorasingh" Bambu Filizini ilave edin.
3. "Pantainorasingh" Balık Sosu ve hurma şekeri ile tatlandırın ve iyice karıştırın. Kırmızı sivri biber ve tatlı fesleğen yaprağı ekleyin. İyice karıştırın.
4. Tatlı fesleğen yaprağı ve kırmızı sivri biber ile süslenmiş tabakta servis edin.

Not;

* 2-3 kişilik
* Köri sosunu kavururken kokusunu saldığından ve piştiğinden emin olun. Aksi durumda köri tatsız olur ve köri ezmesine has özel kokusu olmaz.
* Kızartma yöntemine bağlı olarak daha az ya da çok hindistancevizi sütü koyabilirsiniz. Yüksek ateş kullanırsanız hindistancevizi sütü yoğunlaşır ve sıvı azalır.



Ürünler;          


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder